BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. H. Polat Gülkan Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi'ne seçilmiştir

Başkent Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. H. Polat Gülkan, dünyanın en başarılı mühendisleri ve kıdemli profesyonellerini içinde bulunduran ABD Ulusal Mühendislik Akademisi (National Academy of Engineering - nae.edu)  tarafından Akademi Uluslararası Üyeliği’ne seçilmiştir.

Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi'ne seçim, bir mühendise tevcih edilebilen en üst düzey mesleki şeref unvanlarından biri olup,  hocamız "binaların deprem güvenliğinin iyileştirilmesi ve sismik direncin yükseltilmesi yolunda yaptığı araştırma, yayın ve eğitim önemli çalışmalarından” dolayı Akademi üyeliğine seçilmiştir. Prof. Dr. H. Polat Gülkan ülkemizde bu payeye layık görülen ikinci kişidir.

Sayın Prof. Dr. H. Polat Gülkan Hocamızı Ulusal Mühendislik Akademisi’ndeki üyeliği için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.